gitár hangolás

Mindig az első lépés a gitár hangolás

Ha szeretnénk egy igazán jó hobbit elsajátítani, akkor ahhoz megéri első körben beszerezni a megfelelő eszközöket.

A zenélés a legtöbb embere nyugtató hatással van, ugyanis a hangok, rezgések, dallamok rá tudnak hangolódni az érzelemvilágunkra és azt fokozni vagy nyugtatni igény szerint. Ha nem akarunk ezért különféle zeneszámokat lejátszani, akkor mi magunk is hangszert ragadhatunk. Legyünk kezdők, vagy esetenként haladók a gitár hangolás mindenképpen az első lépés. Természetesen az akkor jöhet szóba, amikor ezt a hangszert választjuk a célunk elérésére.

Egy igazán közkedvelt eszköz ez, amivel bárki elboldogulhat némi gyakorlást követően. Fontos, hogy amikor tanulás vagy zenélés céljával vesszük kezünkbe a gitár hangolás legyen mindig az első lépés. A szállítás során, valamint a hő hatására is eltérő módon viselkednek a különféle anyagok, így könnyedén megtörténhet, hogy másképpen szólalnak meg a húrok a pengetés során.

A gitár hangolás legyen tehát az amivel a játék előtt kezdünk. Ezt kézzel elvégezni nem éppen egyszerű feladat, amihez nagy rutinra van szükség. Kaphatók ugyanakkor hasznos kis eszközök, vagy mobiltelefonra letölthető applikációk, amik segítségünkre lesznek. A gitár hangolás ilyen formában már könnyebbé válik. A gitarozom.com weboldalon ehhez hasznos instrukciókat találunk. Legyen ez az első lecke, még mielőtt belevágunk a különféle dalok eljátszásába. Amikor már kellő rutinnal megy, akkor a gitár hangolás pár perc alatt elkészül, majd következhetnek az izgalmasabb részek, amiért ezt a hobbit választottuk.