Xbox One controller-t PC-hez is lehet használni 

Milyen a tökéletes konzol? Sajnos ilyen nem létezik, de a témában megkérdezett személyek nagyjából úgy írták le, hogy olyan exkluzív címekkel rendelkezzen, mint a PS4, a grafikája, mint a legerősebb gamer PC-é és a controller-ek közül az Xbox változata tűnik jobb választásnak. Sokan inkább Xbox controller-rel játszanak számítógépes játékokat. Ennek az oka, valószínűleg a kialakításban keresendő. A tesztek azt bizonyítják, hogy a legtöbb játék esetén kényelmesebb Xbox controller-t használni a joystick elhelyezése miatt.
A PS4 vezérlőjén ezek egyvonalban helyezkednek el, míg az Xbox esetében a baloldali joystick helyet cserélt az D-Pad-el. Továbbá az is egy fontos szempont, hogy a PS exkluzív játékai nem jelennek meg Windows-ra. Ám a Microsoft az Xbox játékokat PC-re is megjelenteti, függetlenül attól, hogy exkluzívak vagy sem, ezáltal sokkal jobb támogatást kapnak az Xbox controllerek. Elég kellemetlen, amikor egy Playstation controller-en kell beállítani a gombkiosztást egy olyan játék esetében, ami az Xbox megoldását támogatja.
A Sony az ikonok használatát részesítette előnyben a gombokon úgy, mint a négyzet, kör, X és a háromszög, viszont a Microsoft ugyanezt betűkkel oldotta meg, ezért A, B, X, Y szerepelnek a gombokon. Az interneten könnyen rábukkanhatunk egy olyan toplistára, miszerint a világ legnépszerűbb contoller-e az Xbox 360-é volt abban az időben. A ONE és a ONE X természetesen egy továbbfejlesztett változatot használnak, ami szintén lenyűgözte a nagyérdeműt. De a vérbeli gamerek nem kell megelégedjenek ennyivel. Aki a prémium kategória csúcsára vágyik annak egy Xbox ONE Elite változatra van szüksége.

Egy ilyen darabbal élvezetesebbek lesznek a versenyek a cserélhető gomboknak köszönhetően. A Mortal Kombat 11 kombóit is könnyebb össze lehet kötni, de egy Hack and Slash cím is valószínűleg magasztosabb játékélményt kínál majd az Elite kontrollernek köszönhetően. Hogyha csatlakoztatni szeretnénk a PC-hez, akkor három opció közül választhatunk. Lehetséges USB kábelen keresztül, de használhatunk vezetéknélküli adaptert és Bluetooth-kapcsolatot is.