Fontos a páramentesítő a penész ellen

Otthonunkban számos esetben okoz gondot a levegő magas páratartalma. A frissen mosott ruhák szárítása révén megnő a szoba páratartalma, ez pedig a dohos levegő és a penész melegágya. Érdemes szellőztetni ilyenkor, azonban praktikusabb megoldás a páramentesítő készülék alkalmazása.

Egy ilyen berendezés azon kívül, hogy automatikusan dolgozik és a kívánt szinten tartja az adott helyiség levegőjének páratartalmát, hatékony szűrőrendszere segítségével meg is szűri azt, a különböző allergiát okozó por és pollen, valamint a penészgomba részecskéket.

A páramentesítő készülék saját tartállyal rendelkezik, amelyikben a lecsapódó vizet gyűjti a rendszer. Túlfolyás elleni védelemmel van ellátva, így automatikusan leáll a folyamat és a gép jelzi, hogy ürítésre vár. Az ürítés után újra működni kezd.

A páramentesítő készülék használata kifejezetten ajánlott konyhák, éttermek esetén, ahol sok esetben nedves, párás a levegő. A meleg országokban kifejezetten közkedvelt és jól bevált a használatuk, a jellemzően magas páratartalom miatt.