Valóban jól működik egy online patika?

Tagja vagyok az un. Szkeptikus Klubnak. Ebben amatőr, de megszállott kételkedők vannak. Mindenféle ember van közöttünk. Olyan, aki tagadja a hagyományos kínai orvoslás hatékonyságát. Olyan, aki tagadja a Föld gömbölyű alakját. És olyan, aki tagadja azt, hogy szakszerűen lehetséges gyógyszereket az interneten forgalmazni. Ez utóbbi én vagyok. Megrögzötten hiszek a fizikai patikákban és a hús-vér patikusokban.

Aztán történt velem egy munkahelyi baleset, amelynek következtében porckorongsérvet kaptam. Három hétig nyomtam az ágyat és felkelni is képtelen voltam. Viszont elfogyott a fájdalomcsillapítóm. Makacs ember vagyok, juszt sem rendelek a neten gyógyszert. Két nap szenvedés után végül feladtam. Elővettem a notebookomat és megtaláltam a https://prevenciopatika.hu weboldalt. Természetesen szkeptikusan és kritikusan kezdtem a webshoppal történő ismerkedést. Aztán meglepődve tapasztaltam, hogy 10 perc alatt az időközben feltámadó tavaszi szél elfújta minden ellenérzésemet. Természetesen a szélnél sokkal erősebben hatott rám a Prevenció Patika modern és stílusos weboldala és annak kiváló termékei és szolgáltatásai.

A valódi gyógyszertárakban sohasem szerettem azt, hogy úgy éreztem: a patikusnak soha sincs rám elegendő ideje. A sarkamban már a következő vevő liheg és ez a nyomás a pult másik oldalán is érzékelhető volt. Sokszor még lettek volna kérdéseim, de azokat már nem tudtam feltenni. A https://prevenciopatika.hu weboldalon kérdezés nélkül is szinte minden kérdésemre választ kapok. A honlap nagyon informatív. A termékek könnyen kereshetőek ill. a menürendszer is logikus és jól áttekinthető. Amennyiben kiválasztok egy készítményt, akkor egy méretes, jó minőségű termékfotó és egy nagyon precíz adatlap jelenik meg, benne a döntésemhez szükséges valamennyi információval.

És jók az árak is. Pontosabban nagyon jók. Jobbak, mint a fizikai patikákban. Továbbá rendszeres kedvezmények és akciók vannak. Egyes cikkek esetében pedig a 2. terméket féláron vehetem meg. A fájdalomcsillapító mellé azonnal rendeltem 1+1 doboz Vitaking multivitamint. Sajnos már a Senior kiszerelést. A weboldal a „Mesébe illő ajánlatok” menüponttal végérvényesen levett a lábamról. Szeretem a játékosságot, különösen akkor, ha az oldani képes egy egyébként olyan fajsúlyos téma komolyságát, mint a gyógyszerek.

Leadtam a megrendelésemet. Átléptem a 14 ezer forintos értékhatárt, így a kiszállítás díjmentes. Fizikai állapotom miatt természetesen házhozszállítást kértem. Ekkor jött a 2. meglepetés. Mivel vény nélkül kapható gyógyszereket is rendeltem, lehetőségem volt arra, hogy a kiszállítás szakszemélyzettel történjen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megrendelt termékeket a Prevenció Patika gyógyszerésze vagy szakasszisztens hozza ki hozzám.

Két nappal később megérkeztek a megrendelt gyógyszerek és vitaminok. A patikus hölgy nagyon kedves volt, készségesen válaszolt a felmerülő kérdéseimre is.

Ebben a posztomban korábban egy helyen a „valódi” jelzőt használtam az offline gyógyszertárak vonatkozásában. A Prevenció Patika ill. annak weboldala meggyőzött arról, hogy az online gyógyszertár is minden szempontból valódi. Sőt, sok szempontból határozottan jobb, mint a fizikai patika. Tegnap írtam egy levelet a Szkeptikus Klubnak. Ebben röviden arról tájékoztattam őket, hogy a gyógyszertári webshopok esetében szkeptikusból lelkes rajongó lettem. Szerencsére időközben megtaláltam a ChatGPT szoftver. Ennek szakmaiságával kapcsolatban rendkívül szkeptikus lettem, így az új kételkedési célpontomnak köszönhetően a klubból végül nem kellett kilépnem.