Milyen kerti szivattyúk léteznek?

Sok kerttulajdonos szembesül a tiszta víz hiányának problémájával. Amíg az ivóvíz kérdését meg lehet oldani palackozott víz vásárlásával, addig mi a helyzet az öntözéssel? A kerti szivattyúk kiváló megoldást jelentenek a vízhiányra.

Különböző funkciókkal rendelkeznek, ezért típusuk és jellemzőik tekintetében jelentősen eltérnek egymástól. Amikor a kerti szivattyúk közül választunk, számos olyan tényezőt kell figyelembe vennünk, amelyek jelentősen befolyásolják azok működőképességét. Közöttük szerepel a felhasznált víz forrása, a víz minősége, a locsolni kívánt területet nagysága és a terep egyenlőtlenségei is. A víz minősége és a forrás, ahonnan a vizet szivattyúzzuk, meghatározza, hogy milyen kerti szivattyúkat részesítsünk előnyben.

Egyes modellek tökéletesen megbirkóznak a legkülönbözőbb szennyeződésekkel, mások a legkisebb homokszemcséket sem tűrik. A hazai piacon jelenleg a kerti szivattyúk széles skáláját kínálják, amelyek teljesítményükben és működési elvükben különböznek egymástól. A telepítés módja szerint, ezek felszíni és merülő modellekre oszthatóak.