pajzsmirigy

Komplex tünetkép a pajzsmirigy betegség

Bizonyos szervek nem megfelelő működése az egész szervezetre kihat. Ha a tüdejével van gond, általában nem a lábfájdalom jelzi ezt a leghamarabb, hanem inkább a légszomj és hasonlók. De mi van akkor, ha pajzsmirigy betegség üti fel a fejét a szervezetében? Mit kellene éreznie, hol kellene fájnia?

A válasz az, hogy szinte mindenhol felborul a rend a testben. Mivel a pajzsmirigy egy olyan fontos hormont termel, amely a testbe szinte mindenhová eljut, így várható, hogy mindenhol problémával fog szembesülni. Az emésztés terén a következő panaszokkal szembesülhet: tompa hasi fájdalom, hasmenés, fokozott étvágy, nagy mennyiségű étel fogyasztása esetén fogyás.

A hormonháztartásával kapcsolatosan olyan gondokkal szembesülhet, mint menstruációs és termékenységi problémák, szexuális működés zavarai. Sok esetben haj- és bőrproblémákkal szembesül az, akinél a pajzsmirigy betegség okozza a tüneteket. Fáradékonyságot is tapasztalhat vagy az álmatlansága miatt, vagy annak ellenére, hogy kiadósan alszik éjszaka. A hangulatingadozások, a stressz, a levertség, az idegesség mind a pajzsmirigy betegség tünetei közül való.