wok serpenyő

A wok serpenyő nem csupán kínai ételekhez jó

Minden konyhában aranyat ér egy olyan eszköz, ami univerzálisan használható, bármit is szeretnénk elkészíteni. A wok serpenyő, a speciális kialakításának hála pontosan ilyen. Ez az eszköz a hagyományos kínai gasztronómia egyik alapja, elterjedését elsősorban annak köszönheti, hogy a kezelése rendkívül egyszerű és rengeteg idő megtakarítható vele.

Eredetileg öntöttvasból készítették, de a kényelem jegyében ma már inkább alumínium az alapanyaga, hiszen így sokkal könnyebb, ugyanakkor emiatt nem veszített az előnyös tulajdonságaiból. Sütni, párolni, pirítani szeretnénk? Elég, ha csupán ez az egy serpenyőnk van, ugyanis attól függően miként állunk neki az étel elkészítésének, bármilyen célra tökéletesen megfelel.

Ovális alakjának köszönhetően, a wok serpenyő pillanatok alatt és egyenletesen melegszik át, így a benne készült finomság sokkal hamarabb elkészül, mint a hagyományos változatban. Nagy űrtartalmának hála, akár komplett ragukat vagy nagyobb társaságnak megfelelő adagokat is elkészíthetünk benne egyszerre.

Vélemény, hozzászólás?