hidrofor

A tágulási tartály szerepe vitathatatlan

Házi vízellátáskor szükség van egy olyan tárolóra, amelyik bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz. Ennek a neve tágulási tartály és az a szerepe, hogy meggátolja a rendszer állandó ki-bekapcsolását, bármilyen kicsi vízmennyiség fogyasztásakor.

Egy szivattyú átlagosan 20-szor kapcsol be óránként, de ha ennél is gyakrabban történik, nagyon könnyen tönkremehet. Viszont egy kézmosás esetén vagy egy pohár víz elfogyasztásakor a tágulási tartály membránjában levő vizet használja és ez hozzájárul ahhoz, hogy sokkal ritkábban kapcsoljon be a szivattyú.

Attól függően, hogy milyen helyre szeretnénk telepíteni, választhatunk álló vagy fekvő helyzetű tartályok közül, de érdemes azért a méretre is odafigyelni. A méret tekintetében a legjobb, ha a napi vízhasználatunkat vesszük figyelembe és az alapján választunk magunknak. A legkedveltebb típusok a tágulási tartály esetében a 24 meg a 60 literesek. A prémium tartályok karbantartásával legalább 5 évig nem kell foglalkozni, mert a bennük levő membrán tágulás helyett csak mozog.