parókák

A parókák és instant hajak gyakori problémái és azok megoldása

A parókák és instant hajak az egyik legegyszerűbb módjai annak, hogy különböző típusú frizurákat próbálhassunk ki. Az emberek szerte a világon megértették a póthajak előnyeit és talán ezért is kaptak olyan sok elfogadást.

A parókák és instant hajak kiváló lehetőségek arra, hogy átalakítsuk a stílusunkat és a megjelenésünket, illetve növeljük az önbizalmunkat. Sokak szerint, a viselésük kissé nehézkes. Ezért a továbbiakban ezekről a problémákról beszélünk és arról, hogyan kezeljük.

Milyen gondokkal szembesülhetnek a parókák és instant hajak viselői?

Az egyik leggyakoribb és megoldatlan probléma a fejbőr viszketése. A gyenge minőségű parókák és instant hajak viselése viszketést okozhat a fejbőrön, amit nagyon kellemetlen és irritáló elviselni, de nem csupán azért, mert károsíthatja a fejbőrt. Miért történik ez? Nos, ez több okból is előfordulhat. Ha izzad a fejbőr, akkor is megtörténhet, de ha a paróka túl szoros és nagy nyomást gyakorol a fejbőrre, szintén irritációt okozhat.

Tehát, amikor parókát vagy tupét vásárolunk, ne feledjük, hogy a gyenge minőségű termékek súlyosan károsíthatják a fejbőrt. Nemcsak arról kell gondoskodni, hogy a paróka sapkája megfelelő méretű legyen, hanem mindig olyan terméket kell választani, ami jól szellőzik, a túlmelegedés elkerülése érdekében. Ha rendszeresen viselünk póthajat, akkor talán jobb, ha a természetes és szintetikus parókák közötti döntésnél a valódi prémium hajnak szavazunk bizalmat.

A másik nagy probléma a parókák és instant hajak csúszkálása, ez a legfrusztrálóbb dolog, amivel szembesülhetünk. Főleg az előbbiek esetében fordul elő és leginkább akkor, ha az nem illeszkedik tökéletesen a fejhez. Néha az alapanyag minősége okozza ezt a jelenséget, ami megnehezíti a paróka helyben maradását. Vásárlás közben próbáljunk meg teljes fejet fedő terméket választani, mert az jobban tapad, mint egy fél paróka.

Végül ott van a gubancos haj jelensége is. Ha parókáról, hajdúsításról vagy hajhosszabbításról van szó, akkor az összegabalyodás jelenti a legnagyobb problémát. Sok oka lehet annak, ami összekuszálhatja a szálakat. Okozhatja súrlódás, erős szél, de a páratartalom is.

Ebben az esetben, hogy elkerüljük a gubancokat, bánjunk óvatos a hajpótlással! Fésüljük át alaposan, hogy ne legyen gubancos és használjunk megfelelő ápoló termékeket, hogy a haj selymes és fényes maradjon! Ne tároljuk a póthajat védőtasakban sem, hogy elkerüljük az összegabalyodást és a sérüléseket!

Természetes és szintetikus parókák

A dús, élénk és fényes haj a legjobb dekoráció, amit maga a természet készített. Ha úgy érezzük, hogy nem elég vastag és hosszú a hajunk, vagy az utóbbi időben egyre kevesebb van belőle, ne essünk kétségbe! A kopaszodást senki sem szereti, hát még akkor, ha valamilyen betegség miatt szenvedünk tőle! Szerencsére, ma már kedvünk szerint válogathatunk a parókák közül.

Találunk természetes és szintetikus modellt is, amelyekről első ránézésre nem mindig lehet megállapítani a különbséget. Azt azonban érdemes tudni, hogy ezek más tulajdonságokkal rendelkeznek, így nem mindegy, hogy hol és mikor használjuk. A szintetikus parókák elsőre olcsóbbak, amit főleg a pénztárcánk fog meghálálni, azonban könnyebben tönkremennek.

Például, ha a vállunknál hosszabb, akkor folyamatosan súrlódik, így pár hónap alatt roncsolódik. A műanyag pedig nem vágható, így a javítás helyett újat kell vásárolni. Nem véletlen, hogy sokan inkább a természetes hajból készült parókákat választják, mivel ezek könnyen fazonra igazíthatóak, így a hatásuk is lényegesen természetesebb. Ha pedig biztosra akarunk menni, akkor többet is vásárolunk, hogy még könnyebben tudjuk váltogatni: fontos eseményeken a természetest, bevásárláshoz a szintetikust.

A Rose Hair Studio kínálatában egyenes és hullámos parókák egyaránt megtalálhatóak, minden természetes tónusban, a feketétől a szőkeig. Az ott megvásárolt póthaj viselése öröm. Percek alatt gyönyörű és lélegzetelállító frizurát kaphatunk. Ezek természetes és egészséges tincsekből készülnek, amiket könnyedén és külső segítség nélkül rögzíthetünk a saját hajunkhoz. A póthaj árnyalatban és hosszban a lehető legpontosabban kiválasztható, így a frizura mindig természetes és vonzó lesz.