A Buteyko légzés három alappillére

A Buteyko program akkor lesz számunkra a leghatékonyabb, ha betartjuk az alábbiakat: alkalmazzuk a Buteyko teszteket, rendszeresen végezzük a Butyeko gyakorlatokat és nem utolsó sorban betartjuk a rendszeres testmozgásra, helyes táplálkozásra és a helyes lélegzési szokásokra vonatkozó életvezetési tanácsokat.
Kicsit részletesebben:
Butyeko tesztek – kontroll szünet mérése, elnyújtott szünet, maximális légszomj teszt, lépésteszt
Buteyko gyakorlatok – orrdugulást megszüntető gyakorlat, lélegezz könnyedén gyakorlatai, séta csukott szájjal, séta lélegzet visszatartásokkal, lépések, apró lélegzetvisszatartástok.
Életvezetési tanácsok – minden körülmények között orrlégzés, sóhajtások, ásítások kerülése, éjszaka ragtapasz használata, hűvös, sötét szobában alvás, sok beszéd kerülése. Természetesen rendszeres mozgás nélkül az egészség javulása nehezen elképzelhető.
A Buteyko légzés program fő célja, hogy nappal és éjszaka is jól lélegezzünk. Légzési szokásaink megváltoztatásával, néhány speciális légzési technika rendszeres gyakorlásával már mérhető eredményeket érhetünk el! Buteyko módszerét már online is elsajátíthatod egy Butyeko tréning keretén belül. Megismerheted a légzéssel kapcsolatos betegségek kialakulását és a helyes légzés előnyeit, valamint a Buteyko gyakorlatokat is elsajátíthatod. Megszabadulhatsz a horkolástól, megismerheted az éjszakai pihentető alvás titkát, megszabadulhatsz a stressztől, a magas vérnyomástól, enyhülhet az asztmád. Személyre szabott programot készítünk a számodra, de a későbbiekben egy zárt fórumon is megvitathatod a felmerülő problémáidat. Nemcsak felnőttek, de gyerekek számára is elérhető az online Buteyko tréning,  speciális, nekik kidolgozott, játékos formában.  A Buteyko módszerrel lecsökkentheted gyermeked asztmás problémáit illetve a szükséges gyógyszerek mennyiségét.