parasito

Melyek a kellemetlen reggeli orrdugulás okai?

A panellakásokban gyakran megesik, hogy túlságosan száraz a levegő, ami számos kellemetlenséget von maga után, mint köhögést, orrvérzést, kiszáradt szájat, stb. Ezen könnyen lehet segíteni, mert ha nincs otthon valamilyen berendezés, akkor a legegyszerűbb meleg párásító a vízzel megtöltött edény a radiátor szélén. Ezt a vizet a radiátor melege fogja elpárologtatni, aminek hatására megszűnhetnek a száraz levegő okozta egészségi problémák. Amúgy meleg párásítást végzünk mindenegyes alkalomkor, amikor vizet forralunk.

Nem szabad szenvedni a száraz levegő miatt, hiszen van ellene megoldás! Nemcsak a házi praktikák azok, amelyeket bevethetünk, hanem vásárolhatunk is meleg párásító berendezéseket. Már az internetről is beszerezhetőek ezek az árucikkek, tehát azt javasoljuk, hogy lépjen be az itt található levegoguru.hu webáruházba, ahol igazán széles választékkal várják a kedves vásárlókat az online bolt üzemeltetői!

Mindenképpen figyelembe kell venni a meleg párásító vásárlás előtt a helyiség alapterületét. Ha mégsem tudna dönteni abban, hogy melyik készülék lenne ideális, akkor kérjen segítséget a webáruház szolgálatkész kollégáitól! Van úgy, hogy nemcsak a gyerekszobában, hanem a hálóban is túl száraz a levegő, nos, ezt is meg kell említeni a reggeli orrdugulás okai között. Ez egy nagyon nyugtalanító, bosszantó tünet, mert súlyosabb esetekben már aludni sem tudunk a légzési nehézségek miatt. Persze a sós orrcseppek ilyenkor ideig-óráig enyhíthetik a tüneteket, de végleges megoldást mégsem hoznak. A párásítás viszont igen!

Akár hideg, akár meleg párásító berendezést választ erre a célra, biztosan jó eredményt fog elérni. Ugyanakkor a levegőben szálló por is szerepelhet a reggeli orrdugulás okai között, tehát az alapos takarítást sem lehet nélkülözni, főleg olyan lakásokban, amelyek forgalmas utak mellett találhatóak. Az orr felmelegíti, párásítja, illetve megtisztítja a tüdőbe érkező levegőt, de ha ez eldugul, akkor a szánkon keresztül lélegzünk, így pedig nedves és tiszta levegő helyett, hideg, száraz és tisztítatlan levegő érkezik a tüdőbe.