Gazdasági vezetőként ismerje meg a csődbűncselekmény fogalmát

A pénzügyi életben, a vállalkozások világában folyamatosan gyors döntésekre van szükség. Ha egy vállalkozás csődközeli helyzetbe jut – átmenetileg, vagy talán véglegesen fizetésképtelenné válik – akkor megfontolt döntéseket kell hozni.

Ezért a gazdasági társaságok vezetőinek – akár milyen riasztóan is hangzik – érdemes megismerni a csődbűncselekmény fogalmát. Ez azért hasznos, mert ha ilyen helyzetbe kerülnek, akkor nem szabad hibázni. A válságkezelés során jogilag is megfelelő, felelős és higgadt döntéseket kell hozni.

Mit tehet meg, és mit nem anélkül, hogy jogi következményekkel kellene számolnia? Vegye fel a kapcsolatot egy gazdasági büntetőügyekben jártas védőügyvéddel, hogy elkerülhesse a jogot sértő intézkedéseket. Egy tapasztalt ügyvéd megfizethetetlen segítséget nyújt a csődeljárásra való felkészülésben, és a csődegyezség megkötésében is. Mi legyen az első teendője, ha már rosszul döntött?

Ha csődbűncselekmény vagy egyéb gazdasági bűncselekmény elkövetésével vádolják, akkor mielőbb tárja fel helyzetét ügyvédjének, vegyen igénybe jogi segítséget. Bővebben minderről a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján is tájékozódhat. Kérjen segítséget, hogy hosszú távon is hasznos döntéseket hozhasson.