Az önbizalmam mellett a fogaim egészségét is visszakaptam hosszútávra

3 évvel ezelőtt teljesen váratlanul kirúgtak az előző munkahelyemről. Ettől teljesen magam alá kerültem, mivel korábban szerencse is kellett hozzá, hogy speciális végzettég nélkül el tudjak helyezkedni ezen a területen. Most pedig böngészhettem azokat az állásokat, amik egyáltalán nem fedik le az érdeklődési körömet, vagy nem is tudom.

Valójában fogalmam sem volt, hogy hogy induljak el. Mély depresszióba estem, és sokszor napokig csak a számítógép előtt ültem. Senkivel sem beszéltem, és gyakran napokig át sem öltöztem. A barátaim már komolyan kezdtek aggódni a mentális egészségemért, és igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni, hogy jobban érezzem magam.

Az egyik ismerősöm látott egy programozó tanfolyamot, és felajánlotta, hogy kifizeti helyettem az első részletet, mivel úgyis közeledett a születésnapom. Nekem persze nagyon tetszett az ötlet, mert mindig is rajongtam a számítógépes játékokért, és szívesen dolgoztam volna fejlesztői területen, ami ráadásul ma valóban jó feltételekkel rendelkező álomszakmának számít.

A tanfolyamra felvettek, ez pedig visszaadta az önbizalmamat. A külsőmön viszont ez sokáig még nem látszott, többek között azért, mert elromlottak a fogaim is. Ezért egy nap vettem a bátorságot, és beírtam a keresőbe, hogy „budapest fogorvos”. A lista nagyon hosszú volt, ami nem meglepő, hiszen a fővárosban vagyunk, ahol virágzik mindenfajta magán szolgáltatás. Tehát szerencsére budapest fogorvos terén is „tele van”, talán nem túlzás ezt állítani.

Nekem végül a fogorvosbudapest.info-ra esett a választásom. Bár nem az én kerületemben van a rendelőjük, abban egyetértek velük, hogy ennek nem kell akadálynak lennie. A megfelelő, egészséges fogsor és szájhigiénia visszaállításának első lépése tulajdonképpen egy szimpatikus fogorvos kiválasztása, aki előtt nem szégyelljük a panaszainkat.

A fogorvosbudapest.info csapata éppen ezért arra törekszik, hogy a páciensek hosszútávon is motiváltan térjenek vissza a rendelőbe, tenni akarva egészségükért. Persze fogorvoshoz járni nem mindig kellemes, de afelől ne legyen kétségünk, hogy a fogorvosudapest.info rendelőjében mindig minden tőlük tehetőt meg fognak tenni a kényelmünk érdekében.

Gyerekkorunkban fogadjunk, hogy sokszor hallottuk, hogy mossunk fogat, mert különben lyukas lesz, és a doktor néni be fogja tömni… A valóság viszont az, hogy egyrészt a fogproblémákra egyesek genetikailag hajlamosabbak, míg mások kevésbé. Tehát a megfelelő szájhigiéniára törekvés nem feltétlenül vezet mindenkinél egyforma eredményre, ezért is van napjainkban olyan sok fogproblémával küzdő felnőtt. Másrészt pedig a helyes fogápolást sem sikerül mindenkinek elsajátítania gyerekkorában, de gyakran még később sem. Ezért a fogorvosbudapest.info-nál a fogorvosunk dentálhigiénikussal is együttműködik, aki leginkább abban lesz majd a segítségünkre, hogy tisztálkodási szokásainkat jobban tudjuk fogaink egészségének megőrzéséhez igazítani.

Azért is fontos, hogy jól válasszunk fogorvost, mert mindegyik másban erős. Vannak persze alapvető fogászati kezelések (pl. tömés, gyökérkezelés, húzás, stb.), amelyeket bárhol el tudnak végezni, de ha mondjuk fogpótlásra van szükségünk, itt már nagy mértékben eltérhetnek az igények és a fogorvos részéről használandó eszközök is. A fogorvosbudapest.info blogjában egyébként sok hasznos írást olvashatunk a hagyományos kezelésekről és szánk egészségének megőrzéséről. Ha tudjuk, hogy mire miért van szükség, az is segíthet növelni a motivációnkat, hogy tegyünk a tökéletes megjelenésért, a félelmek pedig ne tartsanak bennünket vissza.

Aki ezt nem hiszi, annak javaslom, hogy foglaljon náluk időpontot egy állapotfelmérő vizsgálatra! A jó hangulatú első találkozó oldhatja némileg a feszültséget, ily módon pedig azt is fel tudjuk mérni, hogy a jövőben milyen kezelésekre számíthatunk majd.