agárdi pálinka

Agárdi Pálinka kóstoló és főzdelátogatás

Biztos sokan ismerik a Velencei-tó partján fekvő Sreiner tanyát. Ha más miatt nem is, azért mert innen származik a méltán ismert Agárdi Pálinka. Innen kerülnek ki ugyanis több mint két évtizede az isteni zamatú gyümölcspálinkák.

Ezek a nedűk azonban limitált kiadásban, kézzel palackozva, sorszámozva kerülnek fel a boltok polcaira. A főzde tulajdonosai ugyanis azt vallják, a minőség mindennél fontosabb. Nálunk nincs túltermelés. Azonban nemcsak pálinkák kerülnek ki az üzemből, hanem rumok, likőrök és ginek is. Természetesen mind korlátozott számban. A sokszínű ízeket tekintve pedig említést érdemel, hogy olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint például a málna, a szeder, a bodza vagy a mogyoró ízű ital.

Mivel ezek a minőségi termékek ajándéknak is kitűnőek, több fajtája is díszdobozos, ajándékpoharakkal kerülnek forgalomba. Meglepetésnek vagy saját részre is kiváló választás lesz egy nívós Agárdi Pálinka. Vásárlás előtt részt vehetünk szervezett kóstolókon, ahol betekintést nyerhetünk a főzés rejtelmeibe.